Tom Beek

Tom Beek
Vorige week presenteerde saxofonist Tom Beek in Museum Beelden aan Zee zijn nieuwe cd Big Time met een speciaal daarvoor samengesteld nonet. Een fantastische all-star band, bestaande uit onder andere Martijn van Iterson (gitaar), Ilja Reyngoud (trombone) en één van de best denkbare Nederlandse ritmesecties: Rob van Bavel op piano, Udo Pannekeet op bas en Marcel Serierse op drums. Samen zetten zetten zij tijdens het druk bezochte concert een lekker vet en vol geluid neer.

Normalerwijze is het gebruikte licht tijdens deze concertreeks in het Scheveningse museum heel erg warm, waardoor de de huid van de muzikanten er op de foto vaak niet goed en onnatuurlijk uitziet. Ik kies er daarom meestal voor om de foto zwart-wit te maken of anderszins te bewerken.

Alhoewel ik de lichttechnicus inmiddels al zo ver heb gekregen niet zo veel rood licht meer te gebruiken en hij tijdens het concert van Big Time alleen maar wit licht had opgehangen, was het lastig om in bovenstaande foto Toms huid niet onnatuurlijk te laten overkomen. De keuze voor zwart-wit lag daarom voor de hand.

Naast de omzetting naar zwart-wit heb ik tijdens de RAW-bewerking het (midden-)contrast verhoogd om een iets ‘grimmerige’ plaat te krijgen. De scherpe contrasten zaten er al in, maar ze eruit halen, vond ik minder mooi.

Voor de geïnteresseerden de EXIF-data op een rijtje:

Camera: Canon 40D
Exposure: 0.008 sec (1/125)
Aperture: f/4.0
Focal Length: 70 mm
Exposure: +0.10
ISO Speed: 1600
Exposure Bias: 0 EV
Flash: did not fire

CC-BY-NC-SA: Haags Uitburo/Maurice Haak

One thought on “Tom Beek”

Leave a Reply