Najaarspresentatie van Sony

DSLRA850
Vandaag gaf Sony haar najaarspresentatie, we hebben hieronder overzicht van de foto camera’s op een rijtje gezet.

Om te beginnen met de Cybershot compact camera’s, de WX serie, deze hebben een 10 Megapixel EXMOR R CMOS Sensor, Bionz beeld processor en bevat een G-lens (Sony’s top lenzen) Nieuw is de Sweep-Panorama functie waarbij er 10 aparte beelden per seconden gemaakt kunnen worden en deze worden automatisch als een panorama foto bewaart.
We hopen dit binnenkort hier te laten zien.
Het kleinere (minder uitgebreid) broertje van de WX serie is de TX serie, deze camera’s hebben ook een 10 Megapixel EXMOR R CMOS Sensor en Bionz beeld processor maar een Carl Zeiss Vario-Tessar lens, de Sweep-Panorama functie is ook op de TX serie aanwezig.
Beide series beschikken over 720P HD film mogelijkheid en hebben Face Detection & Smile Shutter.
Sony WX-1
De DSLR range heeft als instap modellen de A230, A330 en A380 modellen, deze hebben 10.2 MP APS-C CCD buiten de A380 die heeft 14.2 MP.
Met de Alpha 500 en de 550 heeft Sony 2 camera’s voor het midden segment. De 12.3 (a500) en de 14.2 MP (a550) hebben beide een APS-C Exmor CMOS sensor en Bionz beeld processor en een maximale gevoeligheid van ISO 12.800.

De auto HDR functie zorgt voor een High Dynamic Range foto zonder dat je dit achteraf hoeft te doen. Ook de auto focus in Live view modus is aanzienlijk verbeterd.
Tenslotte de A850 en A900 de twee camera’s die in het hoge segment plaats nemen. De twee modellen hebben een 24.6 MP Full Frame Exmor CMOS sensor en dubbele Bionz beeld processors. De A850 huist net als de A900 in een sterk aluminium frame en magnesiumlegering body en kunnen dus tegen een stootje. Met de A850 heeft Sony een betaalbare Full Frame camera wat ook betekend dat van de A700 afscheid genomen is.
Op de vraag wanneer Sony nu eindelijk eens met film mogelijkheid komt op hun DSLR range kon daar geen antwoord op gegeven worden.

One thought on “Najaarspresentatie van Sony”

Leave a Reply