mijn tuin

Experiment met mijn nieuwe camera

Sinds 2 weken heb ik een Sony Alpha 850. Wat een fijne camera trouwens. Ik stond gewoon paf van de opnames, zoveel kleur, zoveel beeld. Mijn mac kon dit geweld bijna niet aan (heb maar 2 gig werkgeheugen, vandaar). Om de camera te leren kennen, heb ik hem mijn tuin mee ingenomen.

Ik heb (nog) geen macrolens en het leek me wel leuk om mijn Minolta 70 – 210 erop te schroeven. Bovenstaande foto is het resultaat. Zoals je ziet, ga ik het experiment niet uit de weg en behalve het formaat aanpassen heb ik verder niets aan de opname gedaan. Ik vind hem persoonlijk wel erg leuk geworden; mooi contrast tussen rood en groen, vage vlekken en ook zie je nog de blaadjes en de takjes.

Bij deze foto ben ik dus wel tevreden met het resultaat, maar ja, verder is een foto van een bloem maar een foto van een bloem, hé? Ik ben toch altijd weer op zoek wat ik met die bloem dan nog meer kan doen. Vandaar dat ik maar eens op zoek ging naar inspiratie en voorbeelden en ik vond daarbij dit boek: The Photoshop Darkroom; Creative Digital Post-Processing van Harold Davis en Phyllis Davis. (isbn10 – 024081259X) Kijk bij Amazon voor een look inside. Volgens mij is dit het boek dat ik al een tijdje zoek om op een nieuwe en creatieve manier om te gaan met mijn foto’s.

Ik heb helaas nog te weinig kaas gegeten van het maken van een goede foto zonder meer en moet het hebben van nabewerking om mijn foto’s iets extra’s mee te geven. En dat is eigenlijk ook wat ik wil. Want vaak genoeg zie ik een goede, mooi foto en vraag me af: hoe doe je dat? Toen ben ik ook maar eens gaan googlen op Harold Davis en kwam deze site tegen: http://www.photoblog2.com/. Nou ja, spreekt voor zich, toch? En o ja, deze site is ook van hem: http://www.digitalnight.us

Leave a Reply