De kunst van ‘t beeldbewerken geperfectioneerd

Al een paar jaar laat ik me regelmatig verrassen door de kunststukjes van David Nightingale, beter bekend als de fotograaf achter Chromasia.com. Volgens mij vind je op het wereldwijde web niemand die zoveel kunst uit een, op het eerste gezicht, vrij simpel beeld kan halen. Recent voorbeeld is deze infrarood foto:

Uiteindelijk resultaat
Uiteindelijk resultaat
Originele foto
Originele foto


Zelf ben ik nogal terughoudend in het bewerken van foto’s. Ten eerste omdat ik vind dat het ontwikkelen van mijn fotografeer-vaardigheden momenteel belangrijker is, maar ten tweede ook omdat ik nog niet alle aspecten van het fotosjoppen echt onder de knie heb. Langzamerhand krijg ik echter steeds meer zin om chromasiaans te leren beeldbewerken. Dus misschien toch eens een (betaalde) tutorial van Nightingale proberen?

Wat ben jij: een spaarzaam of een intensief fotobewerker? Haal jij de kunst uit de foto, of is het creëren van het beeld voor jou de kunst?

2 thoughts on “De kunst van ‘t beeldbewerken geperfectioneerd”

  1. Het hangt een beetje af van wat ik met een foto wil? Soms een simpele kleurcorrectie en soms een ingewikkelde HDR met Tonemapping.

  2. Beide.
    Kleuren en contraten pas ik sowieso altijd aan naar mijn smaak. Denk ook dat je als fotograaf door de beeldbewerking je handtekening zet.

Leave a Reply